085 - 303 78 02

Welke maat judopak moet ik hebben?

Judopak maatDe lengte van uzelf of van uw kind (in centimeters), plus 5 tot 10 centimeter bepaald de maat van het judopak. Is uw kind bijvoorbeeld 156 cm? Dan is het 160 judopak waarschijnlijk het beste voor hem of haar. Bent uzelf 174? Dan is het 180 judopak de beste keuze voor u. Judopakken krimpen altijd een beetje na de eerste paar keer wassen. Daarom kunt u gerust een beetje speling hebben wat betreft de maat en de lengte naar boven afronden. Als u toch een te groot judopak heeft gekocht, kunt u hem altijd even een paar keer extra wassen, of natuurlijk retourneren.

De meeste judo merken hebben judopakken in maten die 10 centimeter van elkaar verschillen (170, 180, 190 etc). Maar er zijn ook merken en judopakken waarbij de maten minder ver uit elkaar liggen. De maten van bijvoorbeeld de Adidas J650 verschillen maar 5 centimeter van elkaar. Hierdoor zult u dus minder snel een te groot of een te klein Adidas J650 judopak kopen. Bent u bijvoorbeeld 176? Dan is de Adidas J650 in maat 175 perfect voor u. Meestal is het zo dat de maten bij goedkopere judopakken per 10 cm omhoog gaan. Bij de duurdere judopakken gaan de maten vaak met 5 cm omhoog.

Ook zijn er zogeheten ‘Slim Fit’ judopakken. Deze judopakken zitten wat minder ruim en zitten strakker op het lichaam. Deze judopakken zijn speciaal ontworpen voor de slankere personen en zitten vaak erg lekker omdat er minder overtollig materiaal om het judopak zit.     

Krimp

Judopakken worden nu meestal al voorgewassen voordat ze verkocht worden. Dit betekent dus ook dat de judopakken, in tegenstelling tot vroeger, niet meer 5 centimeter (of soms zelfs meer) zullen krimpen na de eerste paar keer wassen. De krimp zal eerder rond de 2 centimeter zitten. U kunt dus beter niet een veel te groot judopak kopen omdat u denkt dat hij nog wel 5 of 6 centimeter gaat krimpen. Maar koop dus ook geen veel te klein judopak.           

Voor Adidas werkt het een beetje anders. Adidas heeft namelijk heel handig rekening gehouden met het snelle groeien van een jong kind. Adidas judopakken voor kinderen hebben stiksels in de broekspijpen en in de mouwen. Deze stiksel kunt u verwijderen als het judopak te klein wordt. Het Adidas judopak wordt daardoor één hele maat groter (10 centimeter). U hoeft dus minder snel een nieuw Adidas judopak te kopen voor uw kind. De juiste maat kiezen voor uw Adidas judopak doet u op dezelfde manier als voor een judopak van een ander merk (lengte in cm), maar houd er dus rekening mee dat het pak met het kind mee kan groeien.

Als u of uw kind uw nieuwe judopak voor het eerst aandoet, kan het best zo zijn dat hij een beetje te groot lijkt in eerste instantie. Maar omdat de meeste judopakken (gedeeltelijk) gemaakt zijn van katoen, krimpen ze meestal nog iets in. Na een paar keer wassen zal het judopak pas echt goed zitten. Lees gerust ons WASADVIES. Was uw judopak dus altijd even een paar keer voordat u (of uw kind) hem voor het eerst echt gaat gebruiken. 

Bezoek onze Showroom!

Judokleding.nl
Atoomweg 6-3
9743 AK GRONINGEN
085 - 303 78 02

Openingstijden

Maandag :
13:30 - 18:00u
Dinsdag :
10:00 - 18:00u
Woensdag :
10:00 - 18:00u
Donderdag :
10:00 - 18:00u
Vrijdag :
10:00 - 18:00u
Zaterdag :
10:00 - 17:00u
Zondag :
Gesloten
Schrijf in voor onze nieuwsbrief:

NieuwsbriefOp de hoogte blijven van de scherpste aanbiedingen en leukste nieuwtjes? Meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief van Judokleding.nl